Er zijn veel verschillen tussen de traditionele pay-per-view-systemen en internet-tv-abonnementen. Zowel in het algemeen, hebben dezelfde basiselementen waarmee u bekend zou kunnen zijn. Pay-per-view-service is afhankelijk van de fysieke locaties; Internet televisie abonnementen zijn afhankelijk van de abonnee locaties.

Het eerste verschil in feite afkomstig van de fysieke locatie van de abonnee. Internet-abonnementen hebben geen fysieke locatie. Zo zal de fysieke levering systeem voor inschrijving afhankelijk van de locatie van de klant zijn. In een regio waar er geen kabel-service, of waar de enige kabel is in een landelijk gebied, zal de abonnee een beroep moeten doen op de satelliet, of op een andere wijze van levering.

Abonnees, natuurlijk, moet je een maandelijkse vergoeding, die wordt afgetrokken van hun maandelijkse factuur te betalen. Deze vergoeding wordt bepaald door vele factoren, waaronder de hoeveelheid van de programmering in de verpakking, de kwaliteit van de satelliet verbinding, en het bedrag van de maandelijkse bandbreedte die wordt gebruikt door de abonnee.

Een andere factor, die wordt bepaald door de keuze van de klant van de programmering, is de hoeveelheid van de aangeboden diensten. Er zijn diensten die heel weinig geld om het beeld te programmeren en die een onbeperkt te bekijken vereisen. Het abonnement zal worden afgetrokken van de rekening van de klant alleen wanneer de klant gebruik maakt van de diensten. Anderen vereisen een vergoeding om de programmering te kijken en het abonnement wordt elke maand in mindering gebracht.

Het maakt niet uit wat de situatie, zijn er kosten die in rekening worden gebracht voor het abonnement. Vergoedingen variƫren van regio tot regio en soms van service-dienst. De dienstverlener bepaalt wat diensten die ze leveren en hoeveel een klant moet betalen om de dienst te bekijken.

Programma’s zijn ook verschillend. Satelliet en kabel programmering zijn over het algemeen hetzelfde, hoewel de programmering is verbeterd met beide diensten. Internet TV-abonnementen zijn onder meer een verscheidenheid aan programma’s uit verschillende bronnen.

Programma’s kunnen worden geleverd in een verscheidenheid van manieren. Er zijn een aantal netwerken die online programmering, of op demand-programma’s aan te bieden. Sommige van deze programma’s, zoals VOD of On Demand, zijn over het algemeen beschikbaar voor gratis of tegen een kleine vergoeding; anderen, zoals HBO, zijn alleen beschikbaar voor klanten die zich aanmelden voor de HBO programmering plan.

Een deel van de programmering beschikbaar is eigenlijk via de kabel, zoals Comedy Central, E !, The Family en The Movie Channel. Deze kanalen worden aangeboden in een digitaal formaat dat goed werkt met de computer of televisie de kijker. In Daarnaast zijn er abonnementsdiensten dat de toegang tot programma’s zoals de HBO-netwerk en andere netwerken door middel van veel verschillende apparaten te bieden.

De programmering aangeboden via deze diensten is niet zo divers als die beschikbaar zijn vanaf de kabel-tv en satelliet-tv dienstverleners. Maar veel klanten betalen voor verschillende programmeertalen diensten. De kosten van de kanalen in de verpakking slechts een deel van de kosten van het abonnement.

De maandelijkse servicekosten wordt vaak gefactureerd nadat de klant een bepaald programma heeft gezien of na een bezichtiging periode van een geselecteerd aantal uren. Sommige pakketten bieden abonnementskosten; anderen bieden slechts een of twee kosten per maand. Sommige programmering diensten zullen ook in rekening brengen voor verzendkosten, terwijl anderen geen verzendkosten in rekening.

De vergoedingen voor het bekijken van programma’s op het internet zijn gewoonlijk niet gerelateerd aan de klant credit score of een ander soort maatregel van financiĆ«n van de klant. Ze zijn een directe afspiegeling van het gebruik van de klant van de dienst. Er zijn altijd diensten die dergelijke maatregelen gebruiken om te bepalen hoeveel een klant gebruik van hun diensten en hoeveel ze moeten betalen.

Aan het eind van elke factureringscyclus, kan een klant beslissen of het abonnementsgeld te vernieuwen. Ze kunnen besluiten om gedurende een bepaalde periode, of ze kunnen de service voor de huidige periode te annuleren. Hoewel deze abonnementen dezelfde basisstructuur kunnen hebben, zijn er enkele verschillen, die de moeite waard te leren over als de abonnee is op zoek naar een kabel of satelliet televisie alternatief zijn.